Enligt åklagaren har kvinnan tjänat cirka 1,3 miljoner kronor genom koppleriverksamheten.
Enligt åklagaren har kvinnan tjänat cirka 1,3 miljoner kronor genom koppleriverksamheten. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Johan Nilsson/TT

Tjänade miljonbelopp på att driva bordell – kvinna misstänks för grovt koppleri

På en massagesalong i Skåne såldes sexuella tjänster, hävdar åklagaren. Nu åtalas en 54-årig kvinna för grovt koppleri och hennes sambo för grovt penningtvättsbrott. Enligt åklagaren har kvinnan tjänat cirka 1,3 miljoner kronor på koppleriverksamheten.


"Jag menar att ägaren har styrt den dagliga verksamheten och uppmanat kvinnorna att sälja sex. Hon har administrerat kunderna och tagit del av pengarna från sexköpen", säger åklagare Emelie Månsson i ett pressmeddelande.

Åklagaren: "Människohandelsliknande"

Nio kvinnor är målsägande och ytterligare sju kvinnor har förhörts. Åklagaren beskriver det de utsatts för som "människohandelsliknande", då de har kommit till Sverige på turistvisum och här utnyttjats. Men på grund av bevisbrist åtalas kvinnan inte för människohandel.

Ett par hundra personer har identifierats som sexköpare på salongen, rapporterar Kristianstadsbladet.

Kvinnan anhölls i våras efter ett polistillslag mot massagesalongen, där polis bland annat beslagtagit filmer från en övervakningskamera.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!