Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-åringen bröt ihop och erkände

Nyheter | 30/05/2009 09:43

Efter 40 timmar i en cell blev pressen för stor.

Den 20-årige man som häktats för mordet på en 26-årig småbarnsmamma i Linköping erkände sent i går kväll, uppger flera medier.

Under häktningsförhandlingen i går eftermiddag nekade mannen till anklagelserna. Men senare hölls nya förhör och då ska 20-åringen ha erkänt dådet.

Chockade och oförstående

20-åringens familj är mycket chockade över erkännandet. Men även mannens 18-åriga sambo, som han har ett gemensamt barn med, är oförstående.

Hon har själv suttit anhållen i drygt ett dygn misstänkt för skyddande av brottsling och släpptes vid femtiden i går sedan mannen häktats. Hon är dock ännu misstänkt.

Polisanmält polisen

–Hon förhördes utan advokat flera gånger och videofilmades. Hon pressades väldigt hårt, men så fort hon fick en advokat släpptes hon, säger pappan till Aftonbladet.

Tillsammans har de nu lämnat in en polisanmälan gällande förhörsmetoderna.

Det började med ett gräl

På onsdagskvällen bråkade 20-åringen med sin sambo. Han rusade ut från lägenheten och hotade att ta sitt liv. Sambon tog hotet på allvar och larmade polisen.

Bara timmarna efter kom han tillbaka till lägenheten tillsammans med polisen. Misstänkt för att knivhuggit den 26-åriga psykologstudenten och småbarnsmamman som hittades svårt skadad på en cykelväg i stadsdelen Lambohov. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Skrivet av: