Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-åringen högg ihjäl kvinnan

Nyheter | 30/05/2009 14:55

Advokaten vill ändra rubriceringen till dråp på grund av den misstänktes psykiska tillstånd.

Strax före sju i går kväll erkände den 20-åring som häktats för mord på en 26-årig småbarnsmamma i Linköping.

–Det stämmer, det var efter polisförhör som han erkände och han har också berättat om omständigheterna, säger mannens advokat Gunnar Bengtsson till TT.

Det var natten till i torsdags som en kvinna hittades svårt skadad på en cykelväg i stadsdelen Lambohov. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Den 20-årige mannen och hans sambo, en 18-årig kvinna, greps samma natt. Mannens sambo misstänktes till en början för skyddande av brottsling, men släpptes under fredagseftermiddagen.

Strax före mordet natten mot i torsdags grälade 20-åringen och hans 18-åriga sambo. Enligt advokaten var mannen påverkad av receptbelagda mediciner. Han försökte ta livet av sig men flickvännen lyckades hindra honom.

–Då tog han en större kniv och begav sig ut från bostaden för att försöka ta livet av sig någon annanstans. När han kom fram till tunneln råkade den här kvinnan som han inte hade någon relation till komma cyklande. Av någon anledning som han inte kunnat förklara knuffade han omkull henne, säger Gunnar Bengtsson.

När kvinnan väl låg på marken högg 20-åringen henne.

Enligt advokaten överväger man att få rubriceringen ändrad från mord till dråp. Det kan även bli aktuellt med en rättspsykiatrisk undersökning.

–Hans psykiska tillstånd gör att vi överväger detta. Men det kommer att bli fortsatta förhör och den tekniska utredningen fortsätter. Det finns material, bland annat kläder, som har tillvaratagits, säger Gunnar Bengtsson.

Skrivet av: