Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Jessica Gow/TT/Fredrik Sandberg /TT

Omtyckta butiken slår igen för gott: "Har gråtit lite"

I dagarna meddelade butiksinnehavaren av den omtyckta butiken Kompis i Mora att butiken gått i konkurs. Kraftigt höjda hyror och näthandel varit några faktorer som gjort det svårt för butiken.


I början av 2024 gick branschorganisationen Svensk Handel ut och varnade för att hyreshöjningarna kunde komma att påverka företag och äventyra tusentals jobb.

Redan under årets andra månad har flera företag gått i konkurs, på grund av bland annat höga lokalhyror. Ett av dessa företag är den omtyckta klädbutiken Kompis i Mora, vilket även E-handel.se rapporterat om.

Populära lyxvaruhuset har ansökt om konkurs

Gick i konkurs efter nästan 50 år

Butiken har funnits i snart 50 år, men nu tvingas den stänga igen för gott. Höjda lokalhyror och en sviktande försäljning var två av orsakerna, enligt butiksinnehavaren Maria.

På Instagram gick Maria i dagarna ut och berättade om beslutet och den känslostorm som sköljt över henne och den övriga personalen.

“Idag har Kompis satts i konkurs. Som företagare och butiksinnehavare finns det inget inget tråkigare beslut att ta. Men sviktande försäljning i kombination med många andra faktorer som bland annat näthandel, pandemi, ombyggnationer i Mora och kraftigt höjda hyror gjorde det till slut ohållbart att driva vidare. Så idag har vi gråtit lite, pratat med advokater och brutit ihop lite men i morgon så får vi hoppa upp på hästen igen”, skriver hon i inlägget.

Populär restaurang stänger – ägare och hyresgäst oense

Tackade kunderna för alla år

Hon passade även på att tacka alla trogna kunder som handlat hos dem i alla år.

“Avslutningsvis vill jag å det varmaste tacka alla kunder som genom åren förgyllt vår vardag genom besöka oss och från gång till annan hittat något lämpligt plagg.”.

Folkkärt café i Södra Sverige slår igen – för gott

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!