Två har skadats i samband med en villabrand i Hägersten i södra Stockholm. Arkivbild.
Två har skadats i samband med en villabrand i Hägersten i södra Stockholm. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Två döda efter villabranden i södra Stockholm

En man i 80-årsåldern har avlidit efter en villabrand i Mälarhöjden i södra Stockholm under natten till tisdagen, uppger polisen.


Mannen hittades medvetslös i den brinnande villan tillsammans med en annan person, som vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Larmet om en mindre brand med rökutveckling inkom vid 00.16. Räddningstjänst och polis larmades till platsen och en dryg timme senare var branden släckt.

Under tisdagseftermiddagen bekräftade polisen även att en kvinna i 75-årsåldern har avlidit efter villabranden.

Händelsen utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse.


TT
/
/
Senaste nytt

Traktorerna tillbaka i Bryssel

Polis på tårna vid rättegång om gängmord

Polisen förstärker närvaron vid Attunda tingsrätt när rättegången om mordet på mamman till en ledargestalt inom Foxtrotnätverket inleds i dag. Det är en pågående konflikt där det finns ett högt våldskapital från båda håll, säger polisinspektör Mikael Eriksson.

Sist ut – i dag väntas Ungern ge grönt ljus

Det har tagit sin tid, men i eftermiddag röstar det ungerska parlamentet om den svenska Natoansökan. Motståndet mot Sverige har varit högljutt, men nu väntas ett klart ja.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Tokyobörsen inledde uppåt på måndagen och tog därmed rygg på Wall Street, som satte nya rekord förra veckan.

Klädåtervinnaren ansöker om konkurs

3 timmar sedan
Renewcell, som sysslar med klädåtervinning, har beslutat att ansöka om konkurs efter att företaget inte lyckats säkra tillräcklig finansiering för att gå i mål med den strategiska översyn som annonserades i november förra året.

Israel planerar evakuering av Gaza

idag 01:29
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppgav tidigt på måndagen att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza tillsammans med en "operationsplan".