En Ica Maxi-butik blev hårt drabbad av ett strömavbrott på fettisdagen.
En Ica Maxi-butik blev hårt drabbad av ett strömavbrott på fettisdagen. - Foto: Karl Melander/TT, Linus Sundahl-Djerf/SVD/TT

Strömavbrott på Ica – förlorade en kvarts miljon kronor

En Ica-butik i Västerås drabbades av strömavbrott under fettisdagen. Strömavbrottet har kostat butiken i både kronor och uteblivna semlor.


Tisdagens strömavbrott drabbade Erikslund handelsområde i Västerås hårt. Det rapporterar Dagligvarunytt. Ica Maxi-butiken i området tvingades stänga under större delen av den två timmar långa elavbrottet, vilket fick stora konsekvenser för både försäljning och verksamhet.

LÄS MER: Lidls vädjan till kunderna: "HJÄLP OSS"

Drabbade fettisdagen

Strömavbrottet inträffade just på fettisdagen, en viktig dag för butiken med både seniortisdag och semmelförsäljning på schemat.

 – Vi hade laddat för både seniortisdag och fettisdag så det blev ju lite antiklimax när vi fick avbryta både semmeltillverkning och försäljningen," säger handlaren Daniel Kvist till Dagligvarunytt.

LÄS MER: Ica-butiken som erbjuder singelmingel: "Var är alla boys?"

Förlorade en kvarts miljon kronor

Försäljningstappet beräknas till en kvarts miljon kronor och runt tusen semlor. Utöver den direkta ekonomiska förlusten innebar strömavbrottet även problem med kvarlämnade varor och personal som inte kunde arbeta. Kylvarorna klarade sig dock. 

– Som tur är har vi lock och dörrar på kylar och frysar så det var aldrig nån fara!, säger Kvist till tidningen.

LÄS MER: Ica-butik stänger tidigare för att personalen ska bowla

LÄS MER: Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

Ica
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!