Mumin Butik
Den nya butiken öppnar den 22 februari. - Foto: Henrik Holmberg /TT, Fredrik Persson /TT

Kända varumärket får ny butik – då öppnar den

Snart kan du köpa porslin, kläder, böcker och mer med "Mumin"-tema i butik. Flera nya globala butiker planeras öppna framöver.


Moomin Arabia, känt för sitt unika sortiment av porslinskollektioner och Muminaccessoarer, slår den 22 februari upp portarna till sin första egna globala brand store. Det rapporterar Dagens Handel. Butiken, med namnet "Mooments of Magic", kommer att ligga i Mall of Scandinavia i Stockholm.

LÄS MER: Stängt Systembolaget väckte ilska – nu får det öppna igen

Ska inneha porslin, kläder och böcker

Samarbetet mellan Arabia och Tove Jansson, mumintrollens skapare, inleddes redan på 1950-talet. I den nya butiken kommer kunderna att kunna hitta allt från porslin och glas till kläder, souvenirer och böcker - allt med Mumintema.

Katarina Elvinsson, Retail Development Manager på Fiskars Group, som Moomin Arabia är en del av, säger till tidningen:

 – Vi är otroligt glada över att öppna vår första brand store någonsin i Sverige. Det har varit en fantastisk insats från hela teamet med att ta fram butikskonceptet tillsammans med Moomin Characters. Mall of Scandinavia, som är det största köpcentret i Sverige, ger oss den perfekta miljön för att presentera vårt breda sortiment för alla de olika typer av konsumenter som besöker köpcentret. Och det som gör det ännu mer spännande är att fler butiker snart kommer att ansluta sig till vår varumärkesfamilj.

LÄS MER: Ny ovanlig matbutik öppnar i helgen: "Allt är..."

Fler butiker på ingång

Butiksöppningen i Stockholm är den första av flera. Under våren öppnar Moomin Arabia även butiker i Oslo och Göteborg. Dessutom planeras för flera butiksöppningar i Tokyo, Japan, under våren.

LÄS MER: Köpstopp på grönsaker i skolan – har blivit för dyrt

LÄS MER: Strömavbrott på Ica – förlorade en kvarts miljon kronor

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!