Genrebilder på fika och rör.
Genrebilder på fika och rör. - Foto: Janerik Henriksson/TT/ Henrik Montgomery/TT

Smuts och läckande avlopp på populärt café i Västsverige

Ett omtyckt gårdscafé i Västsverige hade flera avvikelser vid en livsmedelskontroll i början på februari. Bland annat läckte avloppet och renhållningen i köket var dålig.


Livsmedel- och hälsaenheten gjorde en livsmedelskontroll på ett café i Västsverige i början av februari. Vid kontrollen framkom det att caféet hade flera avvikelser. 

Lukten fick kunderna att äcklas – nu svarar Lidl på kritiken

Uppfyllde inte alla krav i livsmedelslagstiftningen

Det betyder att alla krav i livsmedelslagstiftningen inte var uppfyllda och caféet kommer att få en uppföljande kontroll för att se till att allt är åtgärdat.

Bland annat så var avloppet till handfatet i köket inte tätt, står det i kontrollrapporten som Nyheter24 tagit del av. “Papper hade använts för att täta. Det var avloppslukt i cafédelen”, står det i rapporten.

Så många tusen semlor sålde omtyckta caféet

Vägrade släppa in kontrollanterna i omklädningsrummet

Personalen släppte inte in Livsmedel- och hälsaenheten i sitt omklädningsrum, då det enligt uppgifter var fullt med saker som skulle kastas.

“Myndigheten har rätt att få tillträde till verksamhetens alla utrymmen”, står det i rapporten.

Hemköp ger bort gratis tårta till alla kunder – här är anledningen

Dålig renhållning i köket

Caféet fick även backning på sin renhållning. “Torrvaror, smutsig handduk, hushållspapper, skärbräda, kantiner förvarades tillsammans och inte åtskilt. Saker som inte hör till köket eller inte används bör plockas bort för att underlätta rengöring”, står det i rapporten.

Det står även att förvaringsutrymmet var smutsigt och att man hanterade och förvarade allergener på ett icke säkert sätt.

Nyheter24 söker caféstyrelsen för en kommentar.

Populärt café i sydöstra Sverige slår igen för gott – efter stor förlust

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Milei slutar resa med reguljärflyg

10 000 liter mjölk läckte vid E6

Omkring 10 000 liter mjölk läckte ut på vägbanan när en tankbil välte på en avfart från E6 i Falkenberg natten till onsdag, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åklagare yrkar på 14 år för skott mot poliser

1 timme sedan
Åklagaren yrkar på tolv respektive 14 års fängelse för de två män som åtalats för försök till mord på fyra poliser.

Brittisk fejkporr kan ge fängelse

1 timme sedan
Fängelse eller böter kan vänta den som skapar fejkade porrbilder i Storbritannien. Ett lagförslag ska göra det brottsligt att skapa falska sexuella bilder av människor utan deras samtycke.

USA: Nya Iran-sanktioner att vänta

2 timmar sedan
USA ska införa nya sanktioner mot Irans robot- och drönarprogram och räknar med att dess allierade följer efter, meddelar Vita huset.

Migrationsverket begär mer till förvarsplatser

2 timmar sedan
Migrationsverket når inte regeringens mål om 1 000 förvarsplatser för personer som ska återföras till utlandet. Myndigheten anser att de behöver mer pengar för att klara av uppdraget.