Ulf Kristersson när han testade hinderbanan som ingår i polisutbildningen. Arkivbild.
Ulf Kristersson när han testade hinderbanan som ingår i polisutbildningen. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kostnaden för statsministerns gym: 487 000

Statsminister Ulf Kristersson (M) har låtit rusta upp gymmet på Harpsund till en kostnad av 487 000 kronor, rapporterar Aftonbladet.


Det har sedan tidigare funnits viss träningsutrustning i rekreationsbostaden men Regeringskansliet har beslutat att utöka träningsmöjligheterna med flera olika maskiner.

"Förutom av statsministern (och dennes familj) kan gymmet användas av personal från de myndigheter som bedriver verksamhet på Harpsund, samt av besökare som statsministern tar emot. Träningsredskapen är inköpta av myndigheten för att hålla över tid, också för kommande statsministrar", skriver Regeringskansliets presstjänst till tidningen.

Sedan maktskiftet 2022 har 653 000 kronor spenderats på upprustning och komplettering av gymmen i statsministerbostaden Sagerska palatset och på Harpsund.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.