Här kommer ölen att sänkas med hjälp av ett ölprisstöd.
Här kommer ölen att sänkas med hjälp av ett ölprisstöd. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Janerik Henriksson/TT.

Här sänks priset på öl – gäller från och med 1 mars

20 restauranger kommer få sänkt pris på öl genom ett så kallat "ölprisstöd". Nyheter24 har pratat med en av intiativtagarna.
– Vi tror och hoppas att andra kommer att följa efter, säger Tobias Hamberg.


Höjda hyror, höjt pris på el, mat och hyra har gjort att en grupp fått nog. De vill sänka priset på ölen. Genom att införa något de kallar "ölprisstödet" kommer priset på ölen på hela 20 restauranger sänkas. 

Klassiska bryggeriet går i konkurs efter 138 år

"Vi offrar en del..."

– Vi offrar en del av vår marginal för att möjliggöra detta. Så helt utan stöd från annat håll helt enkelt, säger Tobias Hamberg, som jobbar på Göteborgsfamiljen som tagit initiativet, till Nyheter24

Det är 20 restauranger i Göteborg som kommer få sänkt pris på hela ölsortimentet. Däribland Skanshof, Taverna Averna, Levantine och Moreno Pizza.

"Vi som är stora aktörer i branschen har ett extra stort ansvar, och vi vill göra vad vi kan för att få stopp på prishöjningsspiralen" skriver Hamberg i ett pressmeddelande. 

Pressbild från Göteborgsfamiljen.

Ölprisstödet kommer att gälla från och med den 1 mars och pågår april ut. Priset på ölen kommer att sänkas med tio procent. Hamberg ger ett exempel på hur mycket ölpriset kommer att sänkas. 

– På Moreno Pizza så sjunker priset på en stor stark från 39kr till 35kr för att ge ett exempel, säger han till Nyheter24. 

Kall öl på Systembolaget? Oväntade svaret från vd:n

Sänkt pris på öl: "Vi tror och hoppas att andra kommer att följa efter"

Göteborgsfamiljen hoppas att de kommer att inspirera andra. Vid frågan om Hamberg tror att andra storstäder som Stockholm kommer att följa deras exempel svarar han:

– Vi tror och hoppas att andra kommer att följa efter. Vi brukar inspirera våra branschkollegor i många frågor, säger Tobias Hamberg till Nyheter24. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

Leif GW Perssons nya satsning – lanserar ny öl

Ol
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!