Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Henrik Gustafsson Nicander/TT/TT

Dödliga tågolyckan fångades på film – offren genade inte

Polisen har genom övervakningsfilmer från tågolyckan i Örebro kunnat fastställa att de tre personerna som omkom inte genade över spåret.


Ljud och ljusanordningar var i funktion och godståget som de träffades av översteg inte hastighetsgränsen på 80 kilometer i timmen, meddelar polisen på sin hemsida.

Tre personer dog

Olyckan inträffade vid 22.41. Tre minuter tidigare hade de tre personerna anlänt till Örebro Södra station med ett tåg söderifrån och passerade sedan tåget på avsedd plats.

De tre personerna som omkom var en man i 25-årsåldern, en kvinna i 20-årsåldern och en pojke i yngre tonåren.

Statens haverikommission samlar information

Statens haverikommission håller på att samla information om händelsen och kommer eventuellt att inleda en egen utredning men har inte beslutat om det ännu.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.