Jönköpings tingsrätt meddelar dom i ett fall där en man åtalats för sammanlagt 52 olika sexbrott mot barn. Arkivbild.
Jönköpings tingsrätt meddelar dom i ett fall där en man åtalats för sammanlagt 52 olika sexbrott mot barn. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Låtsades vara tonåring – döms för barnvåldtäkter

Barnen trodde att de chattade med tonårsflickan "Jennifer". Egentligen var det en man i 50-årsåldern – som sedan utsatte dem för sexuella övergrepp. Mannen döms nu till sex års fängelse, bland annat för tio fall av våldtäkt mot barn.


Mellan februari och juni i fjol tog mannen kontakt med nio flickor i åldrarna åtta till tolv år, främst via appen Snapchat. Han fick dem sedan att utföra sexuella handlingar på sig själva eller varandra.

Mannen döms nu till sex års fängelse av Jönköpings tingsrätt, bland annat för tio fall av våldtäkt mot barn. Han döms även för försök till våldtäkt mot barn i fem fall samt ett stort antal fall av sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande mot barn.

Utöver fängelsedomen ska han betala skadestånd till offren på sammanlagt drygt 1,9 miljoner kronor.

"Det är en omfattande och allvarlig brottslighet som åklagaren under huvudförhandlingen har presenterat övertygande bevisning för att den har ägt rum", säger rättens ordförande Tord Edlund i ett pressmeddelande.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!