Matjätten har plötsligt sluta sälja Pringles – vad beror det på?
Matjätten har plötsligt sluta sälja Pringles – vad beror det på? - Foto: Claudio Bresciani/TT/Stella Pictures

Matjätten slutar sälja Pringles: "Tyvärr..."

Har du tänkt köpa ett rör med Pringles till helgen? Då är det inte Hemköp du ska gå till – matjätten har nämligen slutat sälja det populära chipset.
– Om eller när Pringles kommer tillbaka kan jag inte svara på i dagsläget, säger Hemköp i en kommentar.


Fakta: Pringles
  • Pringles började säljas 1968 av Procter & Gamble. År 2012 förvärvades varumärket av Kellogg's. 
  • Till skillnad från många andra chips är Pringles tillverkade av en potatisdeg istället för hela potatisskivor.
  • Pringles kännetecknas även av sin sadelform, som gör det möjligt att stapla chipsen ovanpå varandra istället för att ligga lösa i en påse. Idéen togs fram av Procter & Gamble-kemisten Fredric J. Baur redan på 50-talet.
  • Pringles finns i en rad olika smaker och säljs i länder över hela världen. 2012 var Pringles det fjärde mest sålda snacksmärket i världen. 

Det rör på sig på den svenska chipsmarknaden. 

I förra veckan skrev Nyheter24 om en populär chipssmak från tillverkaren Estrella som tagit slut i fabrikerna, och som sorgligt nog inte kommer tillbaka. 

– Det är en Limited Edition vilket innebär att vi bara producerar upp en förutbestämt, mindre volym av produkten, sade Christopher Westerberg, presschef på Estrella, till Nyheter24 då. 

Här kan du läsa mer om Estrella-chipsen som sålde slut snabbare än planerat.

Foto: Pat Wellenbach/TT

Matjätten har slutat sälja Pringles

Ett annat omtyckt chipsmärke är Pringles, som har sålts i Sverige sedan 80-talet och kännetecknas av sina cylinderformade förpackningar. 

Men den som tänkt lägga vantarna på ett rör Pringles till helgen får välja livsmedelsbutik med omsorg. Plötsligt finns de inte på hyllorna på Hemköp längre. 

I en kommentar till Nyheter24 bekräftar Jenny Pedersén, kommunikationschef på Hemköp och Tempo, att de inte längre säljer Pringles:

"Det stämmer, just nu har vi inte Pringles i sortimentet. Jag kan inte gå in i detaljer kring enskilda leverantörer, men det är egentligen inga konstigheter. Vi har löpande förhandlingar med alla våra leverantörer om sortiment och priser vilket leder till att sortimentet förändras", säger hon och fortsätter:

"Om eller när Pringles kommer tillbaka kan jag inte svara på i dagsläget."

Ica, Coop och Hemköp höjer priset på flera populära varor

Hemköp-butiken kritiseras för mögel och smuts: "Har brustit"

Foto: Janerik Henriksson/TT

Hemköp varken bekräftar eller dementerar

Enligt uppgifter till Nyheter24 har parterna inte kunnat komma överens om ett avtal i sina förhandlingar. Det ska i sin tur ha en koppling till att de klassiska rören blivit mindre i storlek. Det vill Pedersén varken bekräfta eller dementera:

"Jag kan tyvärr inte gå in på detaljer gällande en specifik leverantör."

Nyheter24 söker Pringles för en kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!