En man i 70-årsåldern vann 101 miljoner.
En man i 70-årsåldern vann 101 miljoner. - Foto: Janerik Henriksson/TTHenrik Montgomery/TT

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad

Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.


Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor, något som vinnaren själv var omedveten om till en början, vilket Nyheter24  skrev mer om då.

Har du vunnit 101 miljoner? Svenska Spel söker okänd vinnare

För att kamma hem Drömvinsten precis som mannen gjorde behöver man ha sju rätt på lott och minst två rätt antigen i början eller i slutet av sin Jokerrad. Man måste alltså spela både på Lotto och Joker.

"Förändrar mitt liv helt och hållet"

Först på måndagseftermiddagen fick Svenska Spel kontakt med vinnaren, skriver de i ett pressmeddelande. Mannen hade nämligen ingen täckning på telefonen tidigare och kunde därför inte bli kontaktad.

– Jag hade ingen täckning på telefonen och det var därför jag inte tog del av de glädjande nyheterna direkt. Det kändes helt otroligt och overkligt, berättar vinnaren som är en man i 70-årsåldern.

Svenska Spel får böter på 100 miljoner

Turid vann 24 miljoner på triss – det ska hon göra för pengarna: "Nu j*vlar..."

Det ska mannen göra med vinstpengarna

Mannen är bosatt i Jönköping och har spelat på Lotto i 20 år, men han har aldrig vunnit någon större summa pengar tidigare. Men vinsten mannen kammade hem i lördags ligger på 101 395 537 kronor.

– Inte för att det var dåligt innan men det här förändrar ju mitt liv helt och hållet. Hittills vet jag inte vad vinsten kommer att innebära men att vi ska köpa en ny bil och barnen ska få sig en liten krona kan jag lova, säger vinnaren skrattandes till Svenska Spel.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Daniel Arnkvist, kommunikatör på Svenska Spel, var den som fick ge mannen i 70-årsåldern de glada nyheterna, en stund han aldrig kommer att glömma.

– Denna typ av samtal glömmer man aldrig. Vi får bli en del av ett ögonblick som vinnaren kommer att minnas i resten av deras liv vilket självfallet är väldigt häftigt, säger Daniel Arnkvist i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vinnaren var uppenbart chockad och kommer behöva en stund att landa innan han vet exakt hur livet kommer att förändras. Det som står klart är att han är otroligt glad och tacksam.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!