Genrebilder från restaurangmiljöer.
Genrebilder från restaurangmiljöer. - Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Svenska Michelinkrogen stänger igen: "Slutet på en era"

En av Sveriges omtyckta Michelinkrogar meddelade i veckan att de kommer att stänga igen i slutet på sommaren. Här får du veta varför.


I Sverige finns det endast några få restauranger som lyckats leverera på en sådan nivå att de blivit ärade med en, eller flera stjärnor i Michelinguiden.

En krog i Stockholm som lyckats få hela två stjärnor är Aloë i Älvsjö. Men nu har Michelinkrogen bestämt sig för att stänga igen restaurangen, något som de meddelar på sin Instagram.

Stjärnkocken Björn Frantzén: Här är felet alla svenskar gör i köket

Öppnades av krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson

Restaurangen har varit mycket omtyckt och bjudit på mat av hög kvalitet sedan år 2015, när krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson startade krogen i en gammal butikslokal på Svartlösavägen.

Namnet Aloë kommer från det latinska språket och betyder okänt ursprung. Den gastronomiska inriktningen på Aloë har precis som namnet inte alltid ett självklart kök eller tydligt ursprung. 

Populär restaurang stänger – ägare och hyresgäst oense

Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Restaurangen vill reflektera dagens samhälle

Enligt restaurangens hemsida så vill du inte begränsa sig vid ett kök utan vara nyfikna på olika kulturer, och matpreferenser och skapa en härlig modern helhetsupplevelse med vällagad spännande mat.

“Vi vill vara en reflektion av dagens samhälle”, skriver de på sin hemsida.

Brödernas-anställd gömde 100 kilo knark i personalutrymmet

Då slår Aloë igen portarna

Men nu står det klart att Aloë ska stänga igen efter nio år. Anledningen är att de vill reflektera över vad de vill med sin krog och vart de är på väg.

“Vi befinner oss i en tid av förändring, där världen fortsätter att röra sig i en stormig takt. Gastronomin är som en känslig själ, och vi har länge strävat efter att förstå dess budskap. Vi har tidigare diskuterat att Aloë kommer att ta på sig en ny form, och nu är tiden inne för denna omvandling.

Vi känner att det är dags för Aloë att anpassa sig till den moderna epoken och omdefiniera Fine Dining enligt vår syn. Den 31 augusti 2024 kommer vi att hålla vår sista service på Aloë. Detta är ett tillfälle för oss att stänga dörrarna en stund och reflektera över vår identitet och riktning.

Vi ser med glädje fram emot att välkomna er för att fira avslutet på en era och början på en ny. Vår dörr står öppen för er när vi tar våra första steg in i framtiden”, skriver Aloë i ett Instagraminlägg.

Vapiano förbjöds servera alhokol – hade Kronofogdskulder

Det är alltså möjligt att krogen öppnar igen i framtiden igen, men med ett nytt koncept i en annan form.

Aloë stänger igen den 31 augusti.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!