Jan Emanuel är nöjd med sin p-bot i Uppsala.
Jan Emanuel är nöjd med sin p-bot i Uppsala. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Janerik Henriksson/TT.

Jan Emanuel fick p-böter: "Mycket nöjd"

När Jan Emanuel, Sara Skyttedal och Alexander Bard är och firar i Uppsala möter Emanuel en gul lapp på sin bils vindruta. Han är däremot långt ifrån nedslagen.
– Man får bidra till samhället, säger han i en intervju med Upsala Nya Tidning.


Den svenska entreprenören och politiska vilden Jan Emanuel har upprepade gånger förekommit i media under den senaste tiden i samband med det nybildade partiet Folklistan. Själva hävdar han och Sara Skyttedal, som står bakom partiet, att det inte är ett parti utan en politisk valsamverkan.

MISSA INTE: Därför visar Jan Emanuel inte upp frun Annika

Under tisdagen avslöjade Emanuel och Skyttedal att ännu en person har anslutit sig till Folklistan: Alexander Bard. Bard, kanske mest känd från sin tid i musikgruppen Army of Lovers och som tidigare jurymedlem i TV4-programmet Idol, har tidigare varit politiskt engagerad i partiet Medborgerlig samling. 

Senast för några dagar sedan polisanmäldes Jan Emanuel av Försvarsmakten efter att ha filmat vid ett skyddsobjekt. 

– Det låter mer än märkligt, eftersom den film jag gjorde vid hämtandet av persedlarna gjordes tillsammans med anställda vid Försvarsmakten som tillfrågades specifikt så vi inte skulle bryta mot några fotoförbud, sade Emanuel då. 

LÄS MER: Jan Emanuel polisanmäld av Försvarsmakten: "Märkligt"

LÄS MER: Därför anmäldes TV4 – får skarp kritik: "Vilseleder"

Jan Emanuel fick parkeringsböter i centrala Uppsala: "Det blir lite dyrare"

Nu har Jan Emanuel hamnat i trubbel med polisen igen. Under onsdagen firade han tillsammans med Bard och Skyttedal Bards inträde i partiet på baren Kappa Bar i centrala Uppsala.

Emanuel hade parkerat sin Lamborghini precis utanför baren, en bil som han köpt för bara en vecka sedan. Det var inget parkeringsvakterna brydde sig om. 

Jan Emanuel fick parkeringsböter men var långt ifrån upprörd. 

– Jag är mycket nöjd, säger Emanuel till Upsala Nya Tidning, och förklarar vidare: 

– I vanliga fall måste du gå långt för att hitta någonstans att lägga pengar, eller ta upp en app eller så. Men såhär får du ju... Det blir lite dyrare, men du får en fantastisk service av en tjänsteman betalad av våra skattepengar som drar in skattepengar. Det här lär ju vara kanske 2000 spänn, någonting sånt. Det är handskrivet, vilket gör att det är lite känsla i det, plus att man får bidra till samhället. Det kan inte bli bättre.

MISSA INTE: TV4-profilens tårar i Nyhetsmorgon: "Men gud"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!