Planerar du en solresa sommaren 2024? Se hit.
Planerar du en solresa sommaren 2024? Se hit. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Veckan med billigast flygpriser i sommar: "Spara 44 procent"

Ska du ut och resa i sommar? En ny undersökning för sommaren 2024 visar att det finns en vecka där du med fördel borde resa till solen, i alla fall om du vill göra det till ett så bra pris som möjligt.


Sommaren 2024 ser ut att kunna bli en dyr historia för många semestersugna svenskar. Den svenska kronan är fortsatt svag, räntorna fortsatt höga och maten i livsmedelsbutikerna fortsatt dyr. 

Varje chans att kunna bygga ut kassan kan därför kännas välkommen. 

Men vad kan man egentligen göra för att få in några extra tusenlappar? Nyheter24 frågade Frida Bratt som är sparekonom på Nordnet Bank. Hon hade flera tips, varav ett är extra viktigt att komma ihåg.

LÄS MER: Så drar du in tusenlappar inför semestern – i sista minuten

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ut och flyga i sommar? Här är veckan med lägst priser

Även på flygprisfronten kommer det finnas vinnare och förlorare i sommar, det visar data som resesökmotorn Momondo tagit fram baserat på flygsökningar.

Enligt prognosen för sommaren 2024 ser det ut att finnas en vecka i augusti där priserna på flyg kommer bli avsevärt mycket billigare – framförallt om man ställer den mot den dyraste flygveckan.

– Vecka 34, med start den 19 augusti, bör vara den mest prisvärda veckan att resa till destinationer inom och utanför Europa, säger Per Christiansen, Senior Vice President och reseexpert på Momondo, till Nyheter24.

MISSA INTE: Dystert besked: Ännu en sommar med "skitvaluta"

44 procent billigare än dyraste veckan

Generellt sett brukar de senare sommarveckorna vara mest plånboksvänliga, där juli och slutet av juni står för de högsta priserna.

Det gäller även för sommaren 2024:

– Med ett genomsnittligt flygpris på 2 102 kronor kan resenärer till europeiska destinationer spara cirka 44 procent jämfört med den dyraste reseveckan, som för närvarande är vecka 27, med start den 1 juli, säger Christiansen.

MISSA INTE: 

Så blir sommarvädret i juni – här blir det varmast

Därför har du mindre pengar i plånboken i sommar: "Besviken"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!