Kunderna rasar på Max. Arkivbild.
Kunderna rasar på Max. Arkivbild. - Foto: Caisa Rasmussen/TT/Henrik Montgomery/TT

Kunderna rasar mot Max: “Blir faktiskt lite ledsen”

Hamburgerkedjan Max har tagit bort en omtyckt produkt från sin meny, något som upprör många kunder. Här får du veta anledningen bakom beslutet.


FAKTA OM MAX BURGERS:

Antal restauranger: 190 stycken

Antal anställda: Cirka 7 400

Ägs av: 91 procent ägs av familjen Bergfors, med bröderna Richard och Christoffer Bergfors som koncernchef och vice koncernchef i spetsen. 9 procent ägs av stiftelsen Rättvis Fördelning.

Grundades: Max Burgers öppnade sin första burgarrestaurang i Gällivare år 1968.

Max är en svensk hamburgerkedja som öppnade år 1968 av Curt Bergfors. Hamburgerrestaurangen har sedan dess växt och blivit Sveriges näst största hamburgerkedja.

Max omsatte 5,4 miljarder kronor och hade 190 stycken restauranger år 2023, enligt deras hemsida.

Max har ett brett sortiment med både hamburgare, sallader, efterrätter och flera veganska alternativ. Nu rasar kunderna på att en av Max produkter har försvunnit ur sortimentet.

LÄS MER: Bröder hotade personal på Max – fick inte ta gratis läsk: "Vi ska kn***a dig"

Populära produkten borttagen från Max meny

Nyheter24 har pratat med Max presskontakt Helena Stenqvist, som förklarat varför den omtyckta produkten tagits ut i sortimentet.

Det är nämligen den veganska lyxshaken och dreamshaken som tagits ut ur sortimentet.

I Facebookgruppen “Vegetarianer och Veganer i Sverige” så har en person startat en namninsamling för alla som saknar de veganska shakesen. 

Insamlingen heter “Snälla MAX, ta tillbaka Lyxshake Vegan” och har i skrivande stund över 700 namnunderskrifter från människor som saknar drycken.

MISSA INTE:

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Max Burgers-chefen råkade få dubbel lön i ett år – vägrade betala tillbaka

Foto: Skärmavbild/Facebook

Kunderna rasar på Max

Även på Max senaste Facebookinlägg där de gör reklam för sina nya smaker på vanlig lyxshake så skriver kunder hur mycket de saknar de växtbaserade och är upprörda över att de tagit bort från menyn.

"Synd för alla oss mjölkallergiker/veganer etc som inte längre kan njuta av en lyxshake. De borde ju vara standard som de icke-växtbaserade.".

"Verkligen! Så uruselt. De kommer att mista kunder.".

"Mmmmm, besviken då jag har liksom litat på att Max gått/går framåt att minska lidande för djur… blir faktiskt lite ledsen".

"Så ledsen över att växtbaserade shakes är borta. Dottern med mjölkproteinallergi har varit överlycklig att kunna få beställa gott hos er. Faktiskt därför vi åkt till er och ätit hela familjen istället för någon annan kedja".

"Varför försvann de växtbaserade alternativen? Eller, egentligen är jag ute efter laktosfritt bara".

MISSA INTE:

Max-grundaren Curt Bergfors svindlande miljoner till frun efter arvet

Max-ägaren Richard Bergfors lyxlön – så mycket tjänar han

Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook

Därför tog Max bort de växtbaserade lyxshakesen

Anledningen till att man plockat bort de växtbaserade shakesen ur sortimentet är enligt Max presskontakt Helena Stenqvist den låga efterfrågan.

– Smak är vår passion och med kvalitet i fokus vill vi alltid erbjuda våra gäster den bästa smakupplevelsen. Det har under en längre tid varit för låg efterfrågan på Dreamshake och växtbaserad Lyxshake för att vi ska kunna upprätthålla en hög kvalitet, säger hon i en kommentar till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi har därför valt att ta bort Dreamshake och växtbaserad Lyxshake från vår meny för att kunna göra plats för andra goda favoriter, exempelvis våra Premium Smoothies.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!