Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Mats Schagerström/Henrik Montgomery/TT

Bröder hotade personal på Max – fick inte ta gratis läsk: "Vi ska kn***a dig"

Två bröder hotade personalen på Max i Borås strax innan stängning. Anledningen var att personalen nekade dem att ta gratis läsk från restaurangen. Nu döms bröderna för olaga hot.


Två bröder, födda 2004 och 1998 besökte Max i Borås den 21 maj 2022. Bröderna ska enligt den dom som Nyheter24 tagit del av ha hotat personalen på Max, då de inte fick ta gratis läsk.

Bröderna hotade personalen på Max

Bröderna ska ha kommit in på snabbmatsrestaurangen strax innan stängning. Det ska sedan ha uppstått en situation där bröderna försökte ta gratis läsk från restaurangen genom att fylla pappersmuggar. Något som personalen försökte stoppa genom att säga till dem. Bröderna ska då ha blivit irriterade och arga över tillsägelsen och hotat personalen.

Bröderna ska då, enligt gärningsbeskrivningen som Nyheter24 tagit del av, ha sagt: “Kom ut vi ska prata med dig", "Vi ska visa dig, vi ska knulla dig, vi ska slå dig" och "Om du vågar kom ut och prata med oss, vi ska visa dig".

Personalen tryckte på överfallslarmet

Personalen kände allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet av hoten och tryckte därför på överfallslarmet och kort därefter kom polis till platsen. I huvudförhandlingen har bröderna förnekat att de uttalade några hot eller liknande men de har uppgett att det vid tillfället uppstod ett högljutt tjafs med en i personalen.

Bröderna döms för olaga hot

Den äldre brodern förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret och dömdes till fängelse. Den yngre brodern förekommer under två avsnitt i belastningsregistret och döms till villkorlig dom och 50 dagsböter om 50 kronor vilket motsvarar 2 500 kronor.

Bröderna har till den 18 oktober 2023 på sig att överklaga domen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!