Gör aldrig det här i kassan på en bensinmack. Genrebilder.
Gör aldrig det här i kassan på en bensinmack. Genrebilder. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Vilhelm Stokstad/TT

Gör aldrig det här i kassan på en bensinmack

Att jobba på en bensinmack kan vara riktigt krävande, med sena nätter och stress. Nyheter24 har pratat med en anställd på en OKQ8-mack i Mellansverige om vad personalen hatar att kunder gör på macken.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Alla har någon gång besökt en bensinmack, antingen för att tanka, köpa en korv med bröd, tvätta sin bil eller hyra en bil. 

Det hatar personalen i kassan på OKQ8 att du gör

Att jobba på en bensinmack kräver mycket ansvar, sena kvällar och mycket fysiskt jobb med att göra rent bilar, tillaga mat och städa. Jobbet innebär att man ska vara serviceinriktad, kunna ha många bollar i luften och samtidigt vara insatt i bilar.

Nyheter24 har pratat med en anställd på en OKQ8-mack i Mellansverige om saker kunder ofta gör i kassan på macken, som personalen inte uppskattar.

LÄS MER:

Så får du gratis fika från OKQ8 när du fyller år

Ica-butiken ger bort gratis kaffe till alla kunder

Kan inte stå till svars för höjda bensinpriser

Ett av personalens största irritationsmoment, som kunder ofta gör i kassan, handlar om att beskylla personalen för saker de inte kan rå för.

Personalen på bensinmack kan till exempel inte stå tillsvars för höjda bensinpriser, eftersom de inte styr prissättningen, menar den OKQ8-anställde.

– Det värsta man kan göra är att komma in i butiken och behandla personen som står bakom kassan dåligt, för ett problem vi inte kan kontrollera. Till exempel om “95” har gått upp i pris eller om hyrbilen de bokat är varm, för att den stått parkerad i solen. 

LÄS MER:

Icas skarpa varning till kunderna: "Klicka inte..."

Har du fått detta sms? Nu varnar Skatteverket för bluffen

"Tar orimligt lång tid"

Ytterligare något som personalen inte uppskattar att kunder gör är om de bryter mot reglerna och förvarar djur löst i hyrbilarna. Hundar och katter ska alltid förvaras i bur eller i bilens kombiutrymme, skriver bensinmacken på sin hemsida.

– Vi i personalen städar hyrbilarna och päls tar orimligt lång tid att dammsuga, säger den OKQ8-anställde till Nyheter24.

LÄS MER: Så ska du inte förvara din ketchup – felet många gör

/