TV4:s stjärnkock Erik Videgård har ett och annat och säga om äggröra.
TV4:s stjärnkock Erik Videgård har ett och annat och säga om äggröra. - Foto: Skärmavbild TV4 & Marcus Ericsson/TT

Erik Videgårds diss mot rätten – så ska du aldrig servera den

Varje helg ser vi Erik Videgård i Nyhetsmorgons kök. Under söndagen visade han hur en klassisk äggröra ska göras, något han tycker inte görs på korrekt vis på vissa ställen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Stjärnkocken Erik Videgård har blivit ett känt ansikte för svenska folket i och med sina besök i Nyhetsmorgon i TV4.

Varje helg lagar han mat och ger både programledarna och tv-tittarna tips på hur man tar sina kokkonster till nästa nivå.

MISSA INTE: Erik Videgårds okända vänskap med Hollywood-stjärnan: "Wow"

Videgård om bearnaise: "Urk"

Videgård är dock inte bara känd för sina otroliga matlagningskunskaper. Han är inte rädd att säga vad han tycker.

När han under hösten 2023 gästade Nyhetsmorgon kunde han inte hålla tillbaka känslorna när det kommer till bearnaisesås.

Han menade att dragon är något som inte hör hemma i en bea utan endast i fusk-bearnaise.

– Det är en majonäs med dragonsmak. Det har ingenting med bearnaise att göra över huvudtaget. Urk, sa han då.

LÄS MER: Stjärnkocken Erik Videgårds stenhårda diss mot bearnaisesås

Erik Videgård. Foto: Skärmavbild TV4/Nyhetsmorgon
Erik Videgård. Foto: Skärmavbild TV4/Nyhetsmorgon

Erik Videgård dissar äggröran

Under söndagens tv-sändning var det dags för matlagning ännu en gång. Temat var höst och det lagades både svamprisotto och kräftkroketter.

En sak som också testades på var att laga såväl fransk omelett som klassisk äggröra. Och det senare hade Videgård nästan lika starka känslor för som när det gäller bearnaisesås, något han delade med sig av till programledaren Jenny Alversjö.

– Det tråkigaste jag vet på en hotellfrukost är när det ser ut som spån. Hemskt, slog han fast.

Istället vill stjärnkocken få sin äggröra serverad direkt från stekpannan. 

– Jag tycker man ska göra all äggröra á la minute, när man beställer. 

För att ta din äggröra till nästa nivå förklarar han att du ska ha tre saker för att få den perfekt: Tre ägg, salt och vitpeppar. Därefter häller du i det i pannan på medelhög värme. Och istället för att låta äggen bli torra ska du med en mjuk hand röra runt och lägga upp det på en tallrik när det fortfarande är krämigt. 

Foto: Skärmavbild TV4/Nyhetsmorgon
Foto: Skärmavbild TV4/Nyhetsmorgon

MISSA INTE: 

Erik Videgård om Leif GW Perssons chockbesked

Zeina Mourtadas okända koppling till Zlatan: "Är snyggast"

TV4
/
stats