Varningen till alla med en airfyer. Genrebilder.
Varningen till alla med en airfyer. Genrebilder. - Foto: Stella Pictures

Varningen till alla med en airfryer

Matexperten Brenda Peralta har gått ut med en varning till alla med en airfryer. Det finns nämligen vissa saker man ska akta sig för att stoppa i maskinen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Airfryern är en köksmaskin som fÃ¥tt större och större plats i de svenska hemmen. I dag finns det till och med speciella kokböcker för rätter som man tillagar i sin airfryer och mÃ¥nga skulle nog känna att de inte kunde laga mat utan sin airfryer. 

I maskinen kan man nämligen tillaga flera rätter och tillbehör, inte bara pommes frites och kyckling. Nyheter24 har tidigare skrivit om oväntad mat som går utmärkt att laga i en airfryer. Däribland bakad gröt, och popcorn.

LÄS MER: 5 rätter att laga i ditt vÃ¥ffeljärn – snabbare och smidigare

Expertens varning till alla med airfryer

Men nu har matexperten Brenda Peralta gÃ¥tt ut med en varning till alla airfryerägare. 

För The Mirror berättar hon att det finns en sak man ska undvika att stoppa i airfryern, nämligen bacon.

En av anledningarna till detta är att tillagningen kan orsaka att rök och obehagliga lukter sprids i ens hem. Baconfettet kan nämligen stänka och hamna i fritösens värmeelement, vilket även Nyheder24.dk skrivit om.

– Baconfettet kan stänka över fritösens värmeelement, vilket gör att det börjar ryka och en bränd lukt fyller rummet, säger Brenda Peralta till The Mirror.

LÄS MER: Det här ska du absolut INTE laga i din airfryer

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Riskerar att inte bli helt tillagat

Bacon kan även vara svårt att få helt genomstekt. Det finns en risk att baconet inte blir helt tillagat i airfryern, vilket kan riskera att man drabbas av matförgiftning, varnar Brenda Peralta för.

MISSA INTE:

Det ska du aldrig ha i din carbonara – enligt Alexandra Zazzi

Gör aldrig detta när du vispar grädde – enligt Boudet

Det ska du aldrig göra när du kokar ris – enligt Jennie Walldén

Mat
/
/
stats