VD:n mördades av fästmannen

36-åringen har häktats på sannolika skäl för mordet på sin flickvän.


Den 13 maj i år omvandlades 36-åringens livstidsstraff för mordet på en man i Karlstad till 21 års fängelse. En långsam utslussning kunde därmed påbörjas. När fängelsevistelsen äntligen hade ett slut i horisonten förlovade sig 36-åringen med sin flickvän i fängelset.

Flickvännen arbetar som VD för ett företag, och paret planerade att skaffa barn tillsammans. 36-åringen var även garanterad ett jobb på sin fästmös företag när han kommit ut ur fängelset. Framtiden såg ljus ut.

Under midsommar fick 36-åringen permission för att fira högtiden med sin fästmö. Tyvärr slutade det hela i tragedi. Kvinnan mördades med kniv under midsommaraftonskvällen i parets lägenhet på Kungsholmen. Det dröjde upp till ett dygn innan fästmannen slog larm.

Mannen har nu häktats på sannolika skäl för mordet på VD:n, hans flickvän och fästmö. I går hölls de första förhören.

– Han har gett sin version av vad som hänt men jag kan inte säga om han erkänner, säger advokaten Clea Sangborn till Expressen.

Örebro tingsrätt som tidsbestämde 36-åringens straff ansåg att återfallsrisken var minimal. Mannen hade 154 permissioner bakom sig sedan fängslandet 1996, med endast en överträdelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!