Torsdag 17 Jun
Stockholm

40 förhörs i stor dopningshärva

Polisen hämtade in 40 personer runt hela landet till förhör gällande en stor dopningshärva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En jättelik dopningshärva nystas just nu upp av polis och åklagare. På morgonen slog polisen till och hämtade cirka 40 personer runt hela landet till förhör. Affärerna med steroider ska ha skett i gym- och kroppsbyggarkretsar.

"Personerna ska höras om köp av dopningspreparat", skriver polismyndigheten i Gävleborgs län i ett pressmeddelande. Dopningsbrott utreds i Gävle, men tisdagens aktion har skett i samarbete med andra länspolismyndigheter och Rikspolisstyrelsen.

Enligt polisen finns en av de misstänkta huvudmännen i härvan i Skåne, men en stor del av försäljningen av preparaten ska ha skett i Stockholmsområdet. Polisen bekräftar att Malmömannen har suttit häktad sedan en tid tillbaka.

I Gävle sitter sedan en tid en 51-årig man häktad, misstänkt för grovt dopningsbrott. GD.se skriver att mannen ska ha sålt preparat över internet och att polisen efter två månaders utredning nu i mannens dator fått fram hans kundregister och att detta kan vara en av grunderna för tisdagens många förhör runt om i Sverige.

Affärerna ska ha haft anknytning till gym- och kroppsbyggarkretsar och de dopningsmedel som har köpts och sålts ska i huvudsak ha varit steroider, det vill säga hormonpreparat som stimulerar muskeluppbyggnaden.

Även polisen i Jönköpings län deltog i tillslaget, liksom polisen i Blekinge och Halland. Enligt polisen är härvan en av de största dopningsutredningarna hittills i Sverige.

Polis och åklagare håller presskonferens på flera orter i Sverige på tisdagen klockan 13.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela