Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Larssons stallkamrat avstängd

Sport | 04/10/2008 14:11

Cyklisten Frank Schleck avstängd efter misstankar om bloddoping.

Länge såg det ut som att cykelsporten hade renat sig själv från alla dopingsfall. Men den senaste tiden rykten och avstängningar kastar återigen en skugga över sporten.

Nu har det danska stallet CSC, som leds av dopingsdömde Bjarne Riis, stängt av Frank Schleck från Luxemburg. Även svenske OS-silvermedaljören Gustav Larsson ingår i stallet.

– Vi har i ihop med Frank tagit beslutet att inte anmäla honom till några lopp förrän vi har haft chansen att utvärdera ut resultatet av dopingskandalen, säger Riis.

Schleck anklagas för att ha betalat Eufemiano Fuentes 70 000 kronor för "ett träningsprogram i världsklass". Fuentes är den spanska läkaren som var i centrum för "Operation Puerto", cykelsportens största dopingutredning någonsin som exploderade i maj 2006 och sprängde det lilla förtroende sporten fortfarande hade kvar. Över 50 cyklister, däribland Tour de Francevinnaren 2007 Alberto Contador, länkades till dopingskandalen.

Schleck stängs nu av trots att han varit villig att lämna ett DNA-prov för att bevisa sin oskuld i den spanska dopingsskandalen. Men får inget gehör.

– Vi blev väldigt besvikna när vi fick höra om Franks förbindelse med personer som gjort stor skada på sporten, säger Riis till CNN.

Se Schleck ramla ner i en ravin under ett lopp

Skrivet av: