Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thomas Möller skyddade storbedragaren

- 30/06/2009, 08:46 -

Storbedragaren Torgny Jönsson pekar ut förre Hells Angels-bossen som beskyddare.

MALMÖ. Förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller pekas ut som den misstänkte storbedragaren Torgny Jönssons beskyddare. När Jönsson, som är misstänkt för att ha svindlat inesterare på mer än 100 miljoner kronor, utsatts för hot har Möller kopplats in.

– Thomas Möller har hjälpt mig i situationer där jag blivit utsatt för hot. Han har en viss respekt i undre världen, sa Torgny Jönsson när rättegången mot honom inleddes i Malmö tingsrätt under måndagen, enligt Kvällsposten.

I ett fall ska också Stockholms gangsterkung Milan Sevo varit inkopplad för att röja ett dödshot mot Jönsson i Belgrad.

Jönsson, som har flera bedrägeridomar bakom sig och har kallats för "den undre världens bankir", hävdar att han själv är ett offer för bedragare. Det är skälet till varför han inte har kunnat betala tillbaka de 100 miljoner kronorna. Den falske lorden Hugh Rodley namnges av Jönsson som "en artist i världsklass".

– Honom skulle jag kunna slå ihjäl här och nu för att han är ett stort jävla svin och för att han lurat mig, sa Jönsson under förhandlingarna, enligt Kvällsposten.

Torgny Jönssons affärsupplägg var att garantera riskfria affärer med en sorts obligationer där vinsten av en investering på tre miljoner kronor skulle landa på 400 miljoner. Inga affärer gick som planerat.

Personligen förnekar han alla bedrägerianklagelser och menar att hans avsikt var att betala tillbaka alla pengar.

Skrivet av: