Barnamördare skrev brev till offret

Ett år efter Arbogamorden skickade förövaren brev till familjen.


I mars förra året dödade tyska Christine Schürrer Emma Jangestigs två barn med en hammare. I dag kämpar familjen för att gå vidare, men genom ett handskrivet brev fortsatte barnmördaren att trakassera familjen.

– När vi läste brevet kände vi direkt att så här kan vi inte leva. Vi kan inte gå vidare om hon kontaktar oss. Det är för jobbigt, säger Jangestig till Expressen efter att ha mottagit brevet genom sin advokat i april.

I maj fick Schürrer besöksförbud, med beslut om att hon inte får skicka brev, ringa eller på annat sätt kontakta Jangestig och hennes sambo. Schürrer har överklagat domen, och tingsrätten i Västmanland ska pröva besöksförbudet.

– Man är så osäker, nu när det ligger i någon annans händer att bestämma. Hon kommer inte att gå fri men hon kan ändå komma åt oss därifrån. Det är obehagligt, säger Jangestig angående överklagan.

Innehållet i brevet hålls hemligt efter en önskan från paret, då det var riktat direkt till dem. Men på frågan om Schürrer bett om förlåtelse i brevet hade Emma Jangestig i alla fall ett svar.

– Nej, det gjorde hon inte. Det är precis samma person som under rättegångarna. Hon har inte förändrats på något sätt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!