Winbergs vän hittad död av dykare

34-åriga Christine Badre Schnabl kraschade med sin femårige son Philippe.


SAN PAULO. Christine Badre Schnabl, 34, passagerare på Air France 447, störtade tillsammans med sin femårige son Philippe ned i Atlanten i juni. Efter fem veckors sökande har dykarna hittat henne.

– Det stämmer att hon är identifierad, säger Cecilia Julin på utrikesdepartementet till Aftonbladet.

Svenskan var en av exminister och styrelseordförande Margareta Winbergs närmaste medarbetare under hennes ambassadörstid i Brasilien.

Det var Winberg som anställde henne på det svenska konsulatet. Senast jobbade Christine Badre Schnabl som civilingenjör vid Norska handelskammaren i Rio de Janeiro.

– Det är förfärligt, sa Margareta Winberg den 5 juni till Expressen.

Cecilia Julin på utrikesdepartementet bekräftar att en av de 51 döda som bärgats efter katastrofen har identifierats som den svenska kvinnan.

– Vi vet inte när hon hittades. Men vi fick beskedet att hon hade identifierats under fredagen. De anhöriga har informerats och det är de som bestämmer vad som händer nu, säger hon till Aftonbladet.

Hon flög tillsammans med sin femårige son. Maken Fernando Schnabl och treåriga dottern Celine reste med ett annat flygbolag i och med att de hade bonuspoäng till barnens biljetter. Familjen fick aldrig chansen att återförenas.

På planet fanns också svenskan Laura Rahal, 28, men UD har inte fått några uppgifter om att hon hittats eller identifierats.

Det fanns 228 personer ombord vid olyckan, och 43 har identifierats. I förra veckan avslutade Brasilien sitt sökande efter kroppar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!