USA-agenter avslöjade bedragare

27-årig kortbedragare fast av secret service.


TT. En 27-åring i Mjölby misstänks ha ingått i ett internationellt nätverk av kortbedragare. Han avslöjades av amerikanska Secret service och har nu åtalats.

Secret service påbörjade spaningarna redan i april 2003. Till sin hjälp hade man en hemlig källa som var medlem i det kriminella nätverket. Källan avslöjade att svensken, som gick under namnet Kafka, var en av de mer välkända medlemmarna, skriver Östgöta Correspondenten.

En kartläggning visade att 27-åringen var inblandad i internationella kreditbedrägerier i både Europa och USA.

Bland annat misstänks han ha gjort en falsk sida i Citibanks namn där kunderna lurades att lämna ifrån sig kontonummer och pin-koder. Uppgifterna användes i USA till att tillverka falska bankkort med vilka närmare en miljon kronor togs ut. Åklagaren hävdar att 27-åringen fick 450 000 kronor i ersättning för sin del i bedrägeriet.

På torsdagen åtalades Mjölbybon vid Linköpings tingsrätt för grovt bedrägeri samt förberedelse till grovt bedrägeri. Åtalet kommer hela fyra år sedan polisen i oktober 2004 slog till mot en lägenhet i Mjölby som tillhörde mannens flickvän.

– Det här är bara toppen av ett isberg. Det kan röra sig om mycket större summor, säger vice chefsåklagare Jonas Strömberg till Östgöta Correspondenten om åtalet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!