Måndag 27 Jun
Stockholm

Spåman åtalas för miljonbedrägerier

En 56-åring förklädde sig till spåman och lagman och gjorde miljonvinster på privatpersoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gnidande på sin spåkula, smidde den 56-årige mannen lömska planer för att lura människor på pengar. Mannen gav sig ut för att vara spåman och lurade på så sätt till sig miljonbelopp. Mannen åtalas nu för bedrägeri. Polisen tror att många fler drabbats än de åtta personer som hittills anmält händelserna.

– I ett par fall så har det tagit lite tid att övertyga dem om att detta är bluff. De har väl tyckt att det varit lite skämmigt, men till slut har de gjort en anmälan och berättat vad som hänt, säger Kjell Blomgren, vid Varapolisen, till Sveriges Radio Skaraborg.

Mannen annonserade i Hemmets Journal och agerade sedan spåman. På så sätt fick 56-åringen fram användbara uppgifter om arv och liknande från privatpersonerna. I ett av fallen spelade han lagman och skulle "ordna" med hus- och bilköp. Den personen blev av med 400 000 kronor i ett nafs.

56-åringen själv uppger att han är oskyldig och att han inte har en aning om hur pengarna hamnat på hans konto. Han hävdar också att han lämnat tillbaka pengarna i kuvert till det berörda personerna. Nu återstår det att se vad rätten anser om mannens version.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.