Stockholm

Pär Nuder i skottdrama

Hade skottet träffat bröstkorgen hade han dött.


Läs mer

Pär Nuder hörde en smäll. Han kände något som snuddade magen. Efter att chocken hade lagt sig insåg den förre finansministern att han hade sett döden i vitögat. Det var dock inget riktigt sår som blödde. Men hade det träffat bröstkorgen hade han varit död i dag. Det är Nuder övertygad om.

Kulan studsade först mot asfalten.

– Det var en rikoschett som stänkte upp, och det var bara några meter från oss som skottet tog. Det var väldigt nära, säger Pär Nuder om skottdramat.

Han väljer att berätta om händelsen i en intervju med PM Nilsson från Newsmill. Som Israelvän gjorde Nuder återkommande besök i det konflikthärjade landet och vid ett tillfälle hade det kunnat sluta riktigt illa.

– Man hör ett skott och sedan sticker det till i armen, och vi såg hur kulan slog ner i dammet på vägen några meter ifrån oss. Och jag tror inte alls att de siktade på oss, säger Nuder.

Han menar att det istället var deras sätt att markera att det då var stängningsdags.

– Det var flera enskilda skott, varav det här var det som kom närmast. Jag har inget John McCain-ärr att visa upp. Men de får fråga Cordelia. Det är en sann historia dessvärre får jag säga, säger Nuder.

Se Newsmills intervju med Pär Nuder nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.