Två dödade i skottlossning

Vid 16.15 gjorde polisens insatsstyrka ett tillslag mot en lägenhet i Angered och grep två män. De har nu förts till polishuset för förhör.


Två män har skjutits till döds i Stora Höga utanför Göteborg. Ett stort polispådrag söker nu efter gärningsmännen.

Klockan 12.15 fick polisen in uppgifter om att det ägt rum en skottlossning i en fastighet på Vallenvägen i Stora Höga. Nyheter24 erfar att en fastighet på adressen tillhört MC-gänget Woozy. Klubben ska senare ha upptagits i Red Devils MC i Göteborg.

Kropparna ska ha hittats av en kvinna som städade i huset.

– Hon sade att hon hade klivit över en av kropparna och ville att vi skulle ringa polisen. Hon ville att det skulle gå fort för hon sade att den ene kanske överlever, säger en kvinna som bor granne till huset till Göteborgs-Tidningen.

Polisen anlände strax till platsen och tog upp jakten på en bil med de misstänkt gärningsmännen. Man förföljde bland annat fordonet med helikopter. Polisen valde att inleda en så kallad "särskild händelse", vilket innebär att alla tillgängliga poliser sätts in i jakten.

Klockan 12.26 försökte polisen stoppa flyktbilen i Gunnaredsterassen genom att skjuta sönder däcken.

– Polisen använde sina tjänstevapen för att stoppa fordonet, men misslyckades. Vi har nu spärrat av ett område i Gunnaredsterassen för att säkra teknisk bevisning, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till Nyheter24.

Stämmer det att dödsskjutningen har med mc-kriminalitet att göra?

– Det är medias spekulationer. Polisen har inte fått några sådana uppgifter.

Hur många män söker ni?

– Vi söker efter en bil. Det kan vara en person eller fler i den, säger Stefan Gustafsson.

Polisen söker efter gärningsmännen i Göteborg med omnejd.

Runt 15.30 hittades ett troligt flyktfordon, en svart BMW M5, på Vaniljgatan i Angered.

– Jag ser massor av poliser. Jag tror att de genomsöker garaget här brevid, säger Cardo Issa som arbetar på företaget Hana AB på den berörda adressen.

Vid 16.15 gjorde polisens insatsstyrka ett tillslag mot en lägenhet i Angered och grep två män. De har nu förts till polishuset för förhör.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!