Onsdag 22 Sep
Stockholm

Risk för att gängkriget eskalerar

Mordet på den 23-årige gängledaren har startat ett krig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Polisen i Malmö är oroliga för att gängkriget i området ska bryta ut helt och hållet. Sedan mordet på en känd 23-årig gängledare i fredags har man varit beredd på fullskaligt gängkrig.

Man tog tidigt i utredningen in en 27-årig man som misstänktes för medhjälp till mord. Uppretade anhöriga till 23-åringen avlossade därefter skott mot en lägenhet där en av 27-åringens släktingar bor under tisdagsnatten.

Skräcken är nu stor efter hämndattacken, som var felriktad, eftersom 27-åringen senare släpptes då det visade sig att han hade alibi.

– Jag vill gärna skicka en signal till dem som är intresserade av det här: motståndarsidan kan flytta sitt fokus från honom, säger länskriminalchefen Henrik Malmquist till Sydsvenskan.

Polis har dock problem med den fortsatta utredningen eftersom flera av de inblandade är yrkeskriminella.

– Människor som sysslar med grov organiserad brottslighet brukar inte vilja tala med polisen, tillägger Malmquist för Sydsvenskan.

Man tror att det kan finnas flera olika motiv för mordet på gängledaren – narkotika, bedrägerier och utpressning är bara några av alternativen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela