Tisdag 28 Sep
Stockholm

Gängkrig i Landskrona

Polisen befarar vedergällning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LANDSKRONA, Skåne. Flera av de personer som deltog i gårdagens skottlossning har deltagit i våldsamma uppgörelser tidigare. Polisen befarar nu vedergällning och förstärker bevakningen i Landskrona.

Det var fyra män i åldrarna 22 till 56 år som sköts i gårdagens uppgörelse. En av dem skadades allvarligt. De inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

– Det är samma individer som varit inblandade tidigare. Men det går inte att förenkla och säga att det handlar om två renodlade gäng. Med mc-gängen är det mer tydliga gränser. Här ser vi att det är samma individer som återkommer gång på gång, säger närpolischefen Mats Karlsson, till Helsingborgs Dagblad.

– Vi vet att det finns en konflikt i botten, men samtidigt umgås de med varandra mellan varven. Sen kan konflikten blossa upp på nytt och det är svårt för oss att veta varför. Ibland verkar de själva knappt veta vad det beror på, säger Mats Karlsson.

Polisen har försökt medla i den pågående konflikten, men ännu utan resultat. Nu befarar polisen att allmänheten kan drabbas av gängens våld.

– De här personerna saknar spärrar. De har tillgång till skjutvapen och kan använda dem när de stöter på personer de har en konflikt med. Därför ser vi mycket allvarligt på läget, Mats Karlsson, till Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela