Gängkrig i Landskrona

Polisen befarar vedergällning.


LANDSKRONA, Skåne. Flera av de personer som deltog i gårdagens skottlossning har deltagit i våldsamma uppgörelser tidigare. Polisen befarar nu vedergällning och förstärker bevakningen i Landskrona.

Det var fyra män i åldrarna 22 till 56 år som sköts i gårdagens uppgörelse. En av dem skadades allvarligt. De inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

– Det är samma individer som varit inblandade tidigare. Men det går inte att förenkla och säga att det handlar om två renodlade gäng. Med mc-gängen är det mer tydliga gränser. Här ser vi att det är samma individer som återkommer gång på gång, säger närpolischefen Mats Karlsson, till Helsingborgs Dagblad.

– Vi vet att det finns en konflikt i botten, men samtidigt umgås de med varandra mellan varven. Sen kan konflikten blossa upp på nytt och det är svårt för oss att veta varför. Ibland verkar de själva knappt veta vad det beror på, säger Mats Karlsson.

Polisen har försökt medla i den pågående konflikten, men ännu utan resultat. Nu befarar polisen att allmänheten kan drabbas av gängens våld.

– De här personerna saknar spärrar. De har tillgång till skjutvapen och kan använda dem när de stöter på personer de har en konflikt med. Därför ser vi mycket allvarligt på läget, Mats Karlsson, till Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.