Måndag 19 Apr
Stockholm

50-åringen ska pressas

Trots att den rättsmedicinska utredningen är klar kan det dröja till nästa vecka innan dödsorsaken för den 29-åriga kvinnan som hittades död utanför Gällivare offentliggörs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

50-åringens advokat, Leif Gustavsson, förutspår att det blir hårda förhör med hans klient på måndag. Orsaken är att polisen nu har svart på vitt om hur den 29-åriga kvinnan, som hittats död utanför Gällivare, avled.

Polisen vill först vill konfrontera den mordmisstänkte med resultatet innan obduktionsresultaten offentliggörs.

– Det måste i så fall ske under förhör i närvaro av 50-åringens advokat, Leif Gustafsson. Enligt honom är inga förhör planerade den här veckan.

– Jag är inställd på att förhören fortsätter på måndag, säger Leif Gustafsson till TT.

Advokaten tror att det kommer att bli hårda förhör, eftersom polisen nu har svart på vitt om dödsorsaken, vilket eventuellt kan ställas mot mannens uppgifter om hur kvinnan dött i Gällivareområdet i september.

– Det kommer säkert att bli hårda förhör när den rättsmedicinska utredningen kommer, det är väl då det egentligen sätter fart, då kommer utredningen i ett nytt skede, säger Leif Gustafsson.

Förhör i Luleå

Advokaten har inte fått ta del av obduktionsresultatet.

– Det kommer jag troligen att få göra först efter förhören, det är det vanliga, säger Leif Gustafsson.

Förhören kommer att hållas vid Porsöanstaltens häkte i Luleå, där 50-åringen befinner sig. Där har två förhör med mannen hållits den här veckan, i tisdags och onsdags.

– Man har bara följt upp detaljer i min klients berättelse, föranlett av den vallning som gjordes med honom i förra veckan, säger Leif Gustafsson.

Enligt advokaten har också 50-åringen hörts om detaljer och förhållanden som massmedia inte känner till.

– Men det kan jag inte kommentera, säger Leif Gustafsson.

Anstånd

50-åringen har under förhören hållit fast vid sin version om vad som hände när kvinnan dog. Den går ut på att han utanför Gällivare råkat i bråk med henne om hans bilkörning, vilket lett till att han knuffade henne så att hon slog huvudet i hans släp och avled.

När mannen häktades den 20 oktober beslöt Gällivare tingsrätt att åtal mot honom skulle väckas senast den 3 november.

– Men åklagaren har sagt att hon ska begära anstånd med det, och det kommer vi att medge, säger Leif Gustafsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela