Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen anmäler Carolin-läckan

Nyheter | 29/10/2008 08:53

Nu anmäler polisen sig själva för att ha läckt information om Carolinfallet till medier och allmänheten. Polisen misstänker att 50-åringen ändrat sin utsaga och flyttat Carolins kropp efter att ha läst om utredningen vissa medier.

Polisen misstänker att en mullvad läckt känslig information om Carolinfallet till medier. Läckan har försvårat utredningen och underlättat för den 50-åriga gärningsmannen. Nu inleds en internutredning med vice chefsåklagare Per G Lindell i spetsen.

Länspolismästaren Håkan Karlsson är en av dem som står bakom polisanmälan mot den egna organisationen.

– Det här är riktigt allvarligt. Ytterst hade informationsläckan kunna få förödande konsekvenser för utredningen, resonerar länspolismästare Håkan Karlsson.

Polisen tror att 50-åringen kan ha flyttat Carolin Stenvalls kropp efter att uppgifter läckt ut om en bil likt den blå Audin synts vid en grusväg utanför Gyljen.

– Informationsläckor ger inte bara en förövare möjlighet att sopa igen spår, det kan också få en gärningsman att anpassa sin berättelse utifrån vad som blivit allmänt känt via media, säger Karlsson till Piteå-Tidningen.

Han understryker att spelet mellan polis och medier kan vara positivt, men att det är en balansgång.

– Det finns ett bra samarbete mellan polismyndigheten och media i Norrbotten. Det handlar om ömsesidig respekt. Länets mediakår är överlag bra på att ta den hänsyn som kan förväntas, att göra en konsekvensanalys före publicering, säger han, till Piteå-tidningen.

Ärendet kommer att utredas vid riksenheten för polismål i Umeå.

Skrivet av: