18-åring dömd för mord

18-åringen misshandlade 60-åringen till döds. Nu är han dömd till sex år. (TT)


En 18-årig man döms till sex års fängelse för att ha misshandlat en 60-årig man till döds vid en fest i ett bostadshus på en ort utanför Laholm i somras. Mannen fälls av Halmstads tingsrätt för mord.

Offret misshandlades med knytnävsslag och flera slag med tillhyggen. Även en jämnårig kamrat till 18-åringen åtalades för delaktighet i misshandeln. Han döms för misshandel till tre månaders fängelse.

Straffet anses vara avtjänat genom häktningstiden och han släpptes redan då rättegången avslutades.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.