Hörstadius kräver granskning av TV4

I skottkluggen av helikopterrånet ser Erik Hörstadius helst en granskning av TV4:s kriminella kopplingar.


Kopplingarna mellan skandalkanalen TV4 och den undre världen har aktualiserats sedan en en 34-åring anhållits misstänkt för att ha kört helikoptern i värdedepårånet i Västberga. Rättsjournalisten Dick Sundevall var inte förvånad över att 34-åringen hade en bakgrund på TV4 och vittnade om en osund personalkultur.

Erik Hörstadius, författare och medieprofil, hakar på spåret och tycker att "något är ruttet i TV4:s rike".

I en debattartikel på Newsmill skriver Hörstadius att de grävande journalisterna på TV4-programmet Kalla fakta borde undersöka varför TV4 haft så många rättsrötor och publicistiska kriser:

"Kanske är de här återkommande kopplingarna mellan kriminalitet och TV4 en effekt blott och bart av att TV4 är den mest glamourösa tevekanalen? (Jag kan själv intyga att det alltid känns väldigt trevligt och glamouröst att vara gäst hos fyran; inte sällan spelar coola band i studion, och så får man ibland smaka dyra viner och kändiskockarnas delikatesser.)

Att en tevekanal fylld med glamourösa personligheter av statistisk nödvändighet ibland hamnar i privata och andra affärer med top-of-the-line-kriminella, det är väl inget att harmas över. Inte i det sekulariserade mediesamhället, där vinnarna gnuggar näsa på delvis samma sociala arenor."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.