Onsdag 20 Okt
Stockholm

Julen har blivit bestulen

Nintendohyllorna i butikerna riskerar att gapa tomma sedan 17 000 bärbara spelkonsoler av märket DS Lite stulits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Julen har blivit bestulen för många tv-spelsentusiaster. Nintendohyllorna i butikerna riskerar att gapa tomma sedan tusentals bärbara spelkonsoler har stulits.

Vid en fräck stöld förra helgen mot Stena Lines Tysklands-terminal i Göteborg kom tjuvar över två lastbilssläp. Den ena innehöll 17 000 spelkonsoler av märket Nintendo DS Lite.

– Det kan mycket väl bli tomt i hyllorna. Spelen går ju åt som smör i solsken. Detta var en leverans som vi minst av allt ville bli av med, säger Allan Ronnebro, delägare i Bergsala AB, till TT.

Utlovar stor belöning

Bergsala är agent för Nintendo för bland annat den nordiska marknaden. Med stölden försvann den stora julleveransen för hela Norden. Företaget utlovar nu en belöning på 100 000 kronor till den som kan ge sådana uppgifter att stölden kan klaras upp och spelen kommer till rätta.

– Nu får vi försöka trixa på alla möjliga sätt för att försöka få hit nya spel. Vi får försöka med flygfrakter och samla ihop det vi kommer över. Men det är inte säkert vi hinner, detta var ju sista ruschen före jul, säger Ronnebro.

Det var förra helgen som tjuvarna stal två släp som stod parkerade bakom staket på Stena-terminalen i Göteborg. Tjuvarna forcerade staketet med lastbilar, kopplade på de två trailrarna och körde i väg. Sedan dess är stöldgodset spårlöst borta.

Misstänkt insiderbrott

– Den ena trailern innehöll Nintendokonsolerna, den andre speciell motorolja av hög kvalitet. Tjuvarna visste vad de var ute efter och det finns anledning att misstänka insiderbrott, sade Per-Arne Nilsson på länskriminalpolisen i Göteborg i samband med stölden.

Ronnebro är övertygad om att det rör sig om ett beställningsjobb.

– Ja, skurkarna vet alldeles utmärkt vad som händer. Den andre lasten bestod av motorolja som kostar skjortan. Jag bedömer värdet av det stulna i vår trailer till mellan 15 och 20 miljoner kronor, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela