Kungens kompis misstänkt för djurplågeri

"Lammen var små och skruttiga och kraftigt undernärda när de kom till oss. Det var tydligt att de hade misskötts."


Gustav Hagemann von Levachoff, en personlig vän till kung Carl Gustav och drottning Silvia, är misstänkt för djurplågeri. De lamm som han skickade till slakt var i så pass dåligt skick att slakteriet slog larm. Nu riskerar von Levachoff åtal.

– Det enda man kan säga är att det var ren katastrof. Lammen var små och skruttiga och kraftigt undernärda när de kom till oss. Det var tydligt att de hade misskötts, säger Patrik Möller, slaktchef på Ugglarps slakteri i Hörby, till KVP.

Det var den 26 oktober i år som von Levachoff skickade 37 lamm från sitt gods utanför Ystad till slakteriet. Men redan innan de kom fram var två av lammen tvungna att avlivas inne i transporten eftersom de inte ens kunde resa sig.

Gustav Hagemann von Levachoff kan nu åtalas för det misstänkta djurplågeriet. Ärendet har skickats vidare till åklagarkammaren i Skåne.

– Vi har misstanke om att brott har begåtts. Sen är det upp till åklagaren och polismyndigheten att utreda det, säger Mattias Gårdlund, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen.

Både kungen och drottning Silvia besökte Gustav Hagemann von Levachoffs gods i samband med hans 60-årsfirande förra sommaren.

 

 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.