Kd emot insemination

Kd riskerar att köras över av de andra regeringspartierna.


Det var inte länge sedan kristdemokraterna blev totalt överkörda av de övriga regeringspartierna i frågan om samkönade äktenskap. Nu står de inför en möjlig upprepning.

Denna gång gäller det lagförslaget om ensamstående kvinnors rätt att få barn genom insemination. Alla riksdagspartier utom kd och moderaterna stödjer det nya förslaget.

Men förslaget får stöd av en rad moderata ledamöter och lyckas de övertyga sina partikollegor kommer kristdemokraterna återigen stå ensamma i en känslig fråga.

Frågan är om kristdemokraterna skulle klara av att ännu en gång bli överkörda av de övriga regeringspartierna. Den interna kritiken kring hur partiledningen skötte den senaste konflikten kring de samkönade vigslarna har ännu inte tystnat.

I början av 2009 kommer riksdagen rösta igenom ett beslut i frågan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.