Kd emot insemination

Kd riskerar att köras över av de andra regeringspartierna.


Det var inte länge sedan kristdemokraterna blev totalt överkörda av de övriga regeringspartierna i frågan om samkönade äktenskap. Nu står de inför en möjlig upprepning.

Denna gång gäller det lagförslaget om ensamstående kvinnors rätt att få barn genom insemination. Alla riksdagspartier utom kd och moderaterna stödjer det nya förslaget.

Men förslaget får stöd av en rad moderata ledamöter och lyckas de övertyga sina partikollegor kommer kristdemokraterna återigen stå ensamma i en känslig fråga.

Frågan är om kristdemokraterna skulle klara av att ännu en gång bli överkörda av de övriga regeringspartierna. Den interna kritiken kring hur partiledningen skötte den senaste konflikten kring de samkönade vigslarna har ännu inte tystnat.

I början av 2009 kommer riksdagen rösta igenom ett beslut i frågan.

Skrivet av:

Senaste nytt

50 kilo knark i garaget – tio års fängelse

Kunderna rasar mot Bregott: "Så jävla uselt"

Bregott möter stark kritik från kunderna efter att de gjort smörpaketen mindre och samtidigt höjt priserna. Kunderna misstänker krympflation.

Polisen rapporterar om försvunnen person, Sundsvall

"Polisen söker iakttagelser av en försvunnen kvinna", skriver polisen på sin hemsida.

Palestinsk skatt har nått Västbanken via Norge

Med Norge som mellanhand har palestinska skattepengar kunnat betalas ut till Palestinska myndigheten (PA).

Kritik mot EU-nej till företagsansvar

I december enades EU-länderna och EU-parlamentet om hur företag ska tvingas ta ett större ansvar för miljön och mänskliga rättigheter över hela världen.

Full pott för Volvo-chefen – 62 miljoner

Lastbilsjätten AB Volvos vd Martin Lundstedt fick full pott på bonusutbetalningarna i fjol. Med grundlön och bonus landade hans totala ersättning på cirka 62 miljoner kronor, visar årsredovisningen.