Dubbelmördaren tog sitt liv efter avslagen permission

10-åriga Hélens mördare, Ulf Olsson, tog sitt liv i sin cell i helgen. Enligt uppgifter beror självmordet på att han inte fick permission.


SUNDSVALL. Ulf Olsson dömdes i april 2005 för morden på tioåriga Hélen Nilsson och Jannica Ekblad, 26.

I söndags morse hittades han död i sin cell.

Enligt uppgifter till Expressen hängde han sig med ett lakan i cellen.

Och det ska ha varit efter en födelsedagsfest i somras som han förstod att han skulle dö på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. När en nära anhörig skulle fylla år ansökte Ulf Olsson om permission. Men fick avslag.

- Men så fick han nej och blev helt knäckt. Jag tror att han förstod att det aldrig skulle bli några permissioner. Om han inte fick det då skulle han aldrig få det, säger en källa till Expressen.

- Jag vill bara dö. Jag vill bara härifrån, sa han till personalen enligt en uppgiftslämnare.

På bloggen skrev dubbelmördaren innan han tog sitt liv:

"För min egen del har jag absolut ingenting att se fram emot eller att leva för, utan jag kan ta läkare och psykologer på orden. Det bästa för mig är helt enkelt att bara få dö, än att sitta här som en levande död."

Ulf Olsson  förnekade in i det sista att han skulle vara skyldig till morden och skyllde på en konspiration.

 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.