Den 30-åriga kvinnan hade skurit sina barn med spik.
Den 30-åriga kvinnan hade skurit sina barn med spik. - Foto: Pär Olsson/SCANPIX

Hon skar sina barn med glas och spik - får fängelse

En 30-årig kvinna dömdes på tisdagen till ett år och fyra månader i fängelse efter att ha skurit sina barn med glasbitar och spik.


STOCKHOLM. Det var i mitten av juni i somras som polisen slog till mot 30-åringens lägenhet i Bromma i västra Stockholm.

En brutal familjetragedi rullades upp. Kvinnan hade svultit sina barn, en flicka på sju år och en femårig pojke. Flickan hade hon skurit med spikar och glasbitar. Pojken hade misshandlats med bland annat en sopborste.

På tisdagen föll domen i Stockholms tingsrätt och kvinnan dömdes till ett år och fyra månader i fängelse, skriver Dagens Nyheter.

Också ett mindre barn i ettårsåldern omhändertogs av de sociala myndigheterna i samband med att kvinnan greps, men omfattas ej av åtalet.

Barnen bor numera i ett familjehem.

- De är naturligtvis märkta av det fruktansvärda de varit med om, men tycks ha landat väl. Socialtjänsten har en planering för hur de ska få terapeutisk hjälp, sade barnens målsägarbiträde Anton Strand till nyhetsbyrån TT i början av september förra året.

/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.