Två sjuåringar försvann från skolan - utan att någon slog larm. OBS! Barnen på bilden har inget samband med artikeln.
Två sjuåringar försvann från skolan - utan att någon slog larm. OBS! Barnen på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Björn Larsson Ask/SCANPIX

Två sjuåringar försvann från skolan

Ingen upptäckte någonting på hela dagen.


MALMÖ. Två sjuåriga pojkar försvann från Holmaskolan i Malmö. Och var borta en hel skoldag utan att någon upptäckte det.

- Sådant här får inte hända, säger biträdande rektor Ingrid Olsson till Sydsvenskan.

Petra Jönsson lämnade sin son på fritids halv åtta i tisdags morse. Klockan nio började skolan som ligger alldeles intill.

Men Petras sjuåring bestämde sig tillsammans med en jämnårig kompis för att skolka.

- De smet iväg, säger Petra Jönsson.

Skolvärdinnan lyssnar av telefonsvararen varje morgon för att sedan på en stor tavla föra anteckningar över vilka barn som är på plats och vilka som inte har giltig frånvaro.

Så gjordes också denna morgon, men trots att ingen av pojkarna var sjukanmälda anade inte klassföreståndaren oråd. Alla anmäler nämligen inte när deras barn är sjuka.

- Här kan två sjuåringar försvinna utan att någon märker det, det är fruktansvärt, säger Petra Jönsson till Sydsvenskan.

Först fyra timmar senare, när pojkarna självmant dök upp på skolan, frusna och hungriga upptäckte man att de varit borta utan lov.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.