Allt fler skolor får kritik för att eleverna utsatts för kränkningar.
Allt fler skolor får kritik för att eleverna utsatts för kränkningar. - Foto: ERIK G SVENSSON/Scanpix

Skolor får oftare kritik för kränkning

Skolinspektionen finner allt oftare anledning att rikta kritik mot skolor som utsätter sina elever för kränkande behandling.


I 264 fall riktade Skolinspektionen kritik mot skolor under år 2008. Och 69 av dessa gällde kränkande behandling - en ökning med drygt 80 procent sedan året innan.

Det framgår av en rapport som Skolinspektionen sammanställt för år 2008.

Örebro och Södermanland är de två län som kränker mest. De får mest kritik i förhållande till sin befolkningsmängd, följda av Västernorrland.

Antalet anmälningar till Skolinspektionen har också ökat, 1 290 nya anmälningar kom in till myndigheten 2008. Det är 36 procent fler än under 2003.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.