24-åring utpressad och hotad via sms

En 24-årig Karlstadsbo hotades efter ett misshandelsfall. Via sms.


KARLSTAD. Olaga hot och utpressning via sms-meddelanden. Inte nödvändigtvis så smart att hota någon genom att lämna digitala spår.

Och eftersom hoten bottnar i att 24-åringen varit vittne till ett misshandelsfall blir brottsmisstankarna ännu fler. Misstankarna omattar nu också övergrepp i rättssak - det vill säga att man försökt påverka utgången av en rättegång - skriver Värmlands Folkblad.

Enligt polisen har smsen i förtäckta ordalag handlat om att det ”kommer att hända saker” om mannen inte håller käften.

Han har också fått löften om att bli lämnad i fred, bara han betalar en summa pengar. Därför misstänker polisen alltså också utpressning.

Hot
/
/
/
SMS
/
Senaste nytt

Bil i vattnet i Malmö – befarad drunkning

Trump – nu åter med munkavle

USA:s expresident Donald Trump har åter belagts med munkavle.

Här är bolagen på konsumenters skamlista

Klarna och Telenor finns bland de sju företag som har fått flest klagomål under året. Det visar konsumenttidningen Råd och Röns skamlista.

Två miljoner hemlösa på Afrikas horn

Över två miljoner människor har tvingats fly sina hem på Afrikas horn, och då främst i Somalia, på grund av de ihållande regnvädren och allvarliga översvämningarna. Uppgifterna om hur många som drabbats i Somalia, Kenya och Etiopien kommer från nyhetsbyrån AFP som sammanställt och beräknat uppgifter från FN och från ländernas myndigheter.

Spanska ord rör upp känslor i Israel

Israel har på nytt reagerat på spanska uttalanden om kriget i Gaza, och har nu har kallat hem sin ambassadör i Spanien.

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Astronomer har upptäckt sex planeter som i en rytmisk dans kretsar runt en stjärna 100 ljusår från jorden, rapporterar CNN. Det sällsynta fyndet kan ge ledtrådar till hur vårt solsystem bildades.