Torsdag 26 Maj
Stockholm

Julia pluggade porr och splatter på universitetet

Medans högskoleminister Tobias Krantz (fp) tycker att det är dags att göra upp med flummet.
1 av 2
Medans högskoleminister Tobias Krantz (fp) tycker att det är dags att göra upp med flummet. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Julia Skott har läst porr och splatter på högskolan.
2 av 2
Julia Skott har läst porr och splatter på högskolan. Foto:

Nu ska flumkurserna avvecklas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Julia Skott, 27, fick se porrfilmen Långt ner i halsen under en föreläsning på universitetet. Hon läste kursen som kallades Porr och splatter - och som kunde få studenter att svimma.

Nu ska kursutbudet granskas och regeringens ambition är att avskaffa de så kallade flumkurserna på universitet och högkolor.

"Stor nytta"

– Men jag har haft stor nytta av utbildningen, säger Julia Skott, som är reporter på Aftonbladet i dag, till den egna tidningen.

När hon pluggade filmvetenskap på Stockholms universitet ingick kursen Upphetsande och förråande, en kurs om hur skräck- och porrfilmer fysiskt påverkar den som tittar på dem.

”Porr och splatter”

Bland studenterna kallades kursen Porr och splatter och vid flera tillfällen fick kursdeltagarna se råa hårdporrisar och våldsorgier på bioduken i skolan.

– Det var en riktigt intressant kurs men visst var det lite absurt att se porrfilmen Långt ner i halsen på bioduk. Vid ett tillfälle svimmade en student när vi såg på den svenska rysaren Thriller – en grym film, säger Julia Skott till Aftonbladet.

"Fel stryka kurser"

Som mycket rutinerad och erfaren student tycker Julia Skott att det är omöjligt att plugga för mycket. Hon tycker att högskoleminister Tobias Krantz (fp) är fel ute när han vill stryka flumkurserna.

– Man kan lära sig något på alla kurser. Man behöver inte ta bort kurser, snarare kanske omforma dem i så fall. Tobias Krantz kanske skulle bli gladare om han fick lära sig lite om fina blommor, säger Julia Skott till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela