- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Ung man rånad och våldtagen av tonåringar

Rånades på alla värdesaker och våldtogs när han var på väg hem. Nu har en misstänkt 19-åring häktats.


En man i 20-årsåldern var på väg hem natten till lördag i november förra året. Då överfölls han av två män som rånade och våldtog honom.

Männen ska ha turats om att våldta mannen och hotat att döda honom, eventuellt med pistol. Sedan rånades han på alla sina värdesaker.

Nu har en 19-årig man häktats misstänkt för våldtäkten och rånet efter att polisen fått träff på DNA-spår i SKL:s register, enligt Aftonbladet.

Mannen som häktats var redan misstänkt för inblandning i ett annat våldtäktsärende.

19-åringen hävdar själv att han är oskyldig och att mannen betalat för att sex med honom.

 – Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga i det här skedet, säger 19-åringens advokat Lina Holmgren till Aftonbladet.

Senaste nytt

Medeltidskyrka i brand – oklara skador

Israels parlament emot påtvingad statslösning

Israels parlament knesset röstade med klar majoritet för en regeringsproklamation från tidigare i veckan, där man motsätter sig att länder unilateralt utropar en palestinsk stat.

Två döda i krock utanför Norrköping

Två personer har omkommit i en trafikolycka utanför Norrköping, skriver polisen på sin sajt.

Sri Lanka betalar oljeskuld med te

Det ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka har exporterat te värt 20 miljoner dollar till Iran för att delvis återbetala sina oljeskulder på 251 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor, enligt landets regering.

Sjukhus missade att slå larm – patient dog

Akuten på ett sjukhus i Hälsingland utlöste inte traumalarm när en svårt skadad person kom in med ambulans. Patienten fick intensivvård, men avled dagen efter.

Många nya bilar säljs med dåligt krockskydd – ökar riskerna vid olycka

Många nya bilar ute i handeln når inte upp till fem stjärnor i Folksams sammanställning av bilmodellernas krockskydd. Trafiksäkerhetsforskaren Anders Ydenius säger att säkerhetsbristerna ökar risken för medicinsk invaliditet vid en olycka.