Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggare misstänkt för förtal

Nyheter | 25/11/2008 05:00

Efter år av smutskastning. Nu delges den bloggaren misstanke om förtal.

Hon har tidigare arbetat som journalist. Något som dock inte verkar ha fått henne att tänka efter när hon postat sina blogginlägg. I flera år har bloggaren smutskastat ett flertal kändisar. Såhär skriver hon till exempel om Pernilla Wahlgren.

"Törs verkligen någon ansvarsfull butiksägare lämna artisten Pernilla Wahlgren ensam med ett knippe klänningar i en provhytt? Det går rykten ute på stan att hon är typ kleptoman och gärna låter ett stycke dress a flera tusen slinka ner i bagen? Och vi som trodde att Lill-Babs, Siv Malmqvist och prinsessan Lilian höll ställningarna.", skriver den misstänkta kvinnan i sin blogg.

Men nu verkar det vara stopp på den skrupellösa skrivandet. Åtminstone för tillfället. För nu delges nämligen kvinnan misstanke om grovt förtal.

- Det är inte själva bloggen. Utan det är gamla ärenden som kvinnan är misstänkt för, säger Lars Franzell, kriminalinspektör och handläggare för ärendet vid polisen i Sörmland enligt Dagens Media.

Enligt misstanken ska den kvinnliga bloggaren ha förtalat kända personer via bloggen men också via brev, media, privatpersoner och myndigheter. Nästa vecka tas hon in för förhör. Men själv tycker hon inte att hon gjort något fel.

- Jag har blivit kontaktad av två personer som velat att ja ska ta bort inlägg, och då har jag gjort det. I övrigt tycker jag att det som jag publicerat på bloggen ska ses som humoristiska pikar, säger bloggaren till Dagens Media.

Skrivet av: