Bloggare misstänkt för förtal

Efter år av smutskastning. Nu delges den bloggaren misstanke om förtal.


Hon har tidigare arbetat som journalist. Något som dock inte verkar ha fått henne att tänka efter när hon postat sina blogginlägg. I flera år har bloggaren smutskastat ett flertal kändisar. Såhär skriver hon till exempel om Pernilla Wahlgren.

"Törs verkligen någon ansvarsfull butiksägare lämna artisten Pernilla Wahlgren ensam med ett knippe klänningar i en provhytt? Det går rykten ute på stan att hon är typ kleptoman och gärna låter ett stycke dress a flera tusen slinka ner i bagen? Och vi som trodde att Lill-Babs, Siv Malmqvist och prinsessan Lilian höll ställningarna.", skriver den misstänkta kvinnan i sin blogg.

Men nu verkar det vara stopp på den skrupellösa skrivandet. Åtminstone för tillfället. För nu delges nämligen kvinnan misstanke om grovt förtal.

- Det är inte själva bloggen. Utan det är gamla ärenden som kvinnan är misstänkt för, säger Lars Franzell, kriminalinspektör och handläggare för ärendet vid polisen i Sörmland enligt Dagens Media.

Enligt misstanken ska den kvinnliga bloggaren ha förtalat kända personer via bloggen men också via brev, media, privatpersoner och myndigheter. Nästa vecka tas hon in för förhör. Men själv tycker hon inte att hon gjort något fel.

- Jag har blivit kontaktad av två personer som velat att ja ska ta bort inlägg, och då har jag gjort det. I övrigt tycker jag att det som jag publicerat på bloggen ska ses som humoristiska pikar, säger bloggaren till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.