- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Saabs nya ägare saknar 175 miljoner

Och Victor Muller vägrar svara på frågor om maffiapengarna han eventuellt har i ryggen.


TROLLHÄTTAN. Saabs nya ägare Spyker Cars med dess vd Victor Muller i spetsen har mötts av en flodvåg av kritik sedan det blev klart att de fått Saabaffären i hamn med General Motors.

Många frågor är ännu obesvarade. Och i en intervju med vd Victor Muller får Svenska Dagbladet knappast större klarhet i saker och ting. Om sina medfinansiärer vill Muller inte säga ett knyst:

"Vill vara anonyma"

– De vill vara anonyma av den orsaken att de inte vill vara officiella personer. Hade de velat det hade de kunnat investera direkt i Spyker och blivit partners i ett börsnoterat bolag. Det är orsaken till att de bett mig att skapa det här bolaget för att få in pengar och jag har kunnat använda deras finansiering för att göra det här uppköpet. Jag har skrivit ett avtal med mina finansiärer om att ingen ska få veta vilka de är. Och vi måste respektera deras beslut, förklarar Muller för SvD.

Om huruvida den omstridde Alexander Antonov - som har dokumenterade kopplingar till den ryska maffian - är en av finansiärerna vill Muller inte säga någonting alls.

Saknas 175 millar

Inte heller är han särskilt talträngd i fråga om hur han ska skaka fram de pengar som ännu saknas för att fullbord affären - motsvarande 175 miljoner kronor:

– Ja, men vi har många tillfällen att se var vi ska få de pengarna ifrån, vi har ett halvår på oss, säger Victor Muller till SvD.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.